Jaktprøve på Älviksholms Gård

Søndag 10. oktober ble en hurradag for Oban og eiere! Ferden bar til Älviksholm i Sverige hvor oppdretterne, Classic Dream’s arrangerte lavlandsprøve. Dette var vår første jaktprøve og nervene stod i høyspenn. 11 hunder stillte til start og Oban fikk første slipp.

Oban på feltet. foto: Silje Høgaas

Han fikk tre slipp totalt i løpet av dagen, og på det tredje slippet skjedde det endelig! Spikerstand i kanten av jordet og jeg reiste armen i været for å markere stand til dommeren. Skytteren kom opp bak oss og jeg kommanderte reis. Med hjertet i halsen og adrenalin til tusen, varte tre sekunder som en evighet før en flott fasan tok til vingene. «Sitt» runget over jordet og Oban smalt i bakken før skuddet gikk. For et rush!

Oban i stand. foto: Silje Høgaas

Han gikk til en 2:premie og kan nå stilles ut i jaktklassen på utstillinger, samt skryte til andre weimaranere med tittel i navnet sitt :) Stolt og glad fører og sliten hund kommer til å sove godt i natt… Vi takker Pernilla og Rolf på Classic Dream’s for en flott prøvedag!

Fasan på feltet

 

4 Responses to “Jaktprøve på Älviksholms Gård”


 1. 1 Karin och Tarra 12. oktober 2010, kl. 16:20

  Fina bilder!
  Och grattis igen till ert 2:a pris! Skoj att ni lyckades även om ni bara var med en dag! Själva satsade vi på tredje dagen gillt, då vi äntligen lyckades med fasanen, även om hon var trött efter två långa dagar i full fräs på fälten.

  En härlig helg!

  Kram!/Karin och räserråttan Tarra

 2. 2 Thomas Lie Larsen 12. oktober 2010, kl. 21:03

  Gratulerer til dere med 2:a pris! Godt dere endelig fikk belønning for innsatsen, det fortjente dere virkelig! Ser frem til nye prøver og samlinger med dere. Vi skylder dere en fasan :)

  Thomas

  • 3 Karin och Tarra 13. oktober 2010, kl. 13:14

   Tack, äntligen fick vi lyckas med fågel också, även om hon inte gick som på lördagen och söndagen! Trött unghund tredje dagen på raken…

   Och fasanen, den bjuder vi så gärna på! :) Ni var bättre på att förvalta den än vi var, och det var toppenroligt att vi kunde hjälpa till! ;)

   Ja, det kommer att bli skoj att ses igen. Kanske får vi se vad som rör sig innanför pannbenet på våra hundar vid mentalbeskrivning i höst?

   /Karin

 3. 4 Silje 15. oktober 2010, kl. 18:51

  Herlig å se Oban bremse inn i spikerstand, bli stående til du ga han signal om å reise fuglen og så, som du selv skriver, smelle i bakken når fasanen tok til vingene. Øvelse gjør mester tydeligvis, og det er deilig å se fremskritt og at vi har gjort noe riktig.

  En fantastisk dag som ga mersmak!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Fyll inn eposten din og få beskjed om nye innlegg på mail.

Bli med blant 12 andre følgere


%d bloggere liker dette: