Hvor ble fuglen av?

En uke har gått siden forrige jakttur, og det var på tide å ta turen ut i skogen igjen. Denne gangen ble min gode venn og jaktkamerat, Sverre «han som alltid får størst og mest» Haugen med på tur. Sverre og jeg har vært på uttallige fisketurer sammen, og i de senere årene fått noen fine jaktturer på CV’en. Alarmen ringte 05.00 søndag morgen, og med kaffe i koppen og trøtte øyne gjorde vi oss klare for en fin men fugletom dag i vinterskogen.

Flott vinterlandskap i Finnskogen – dog ingen fugl å se. Foto: Thomas Lie Larsen

 

To ivrige jegere med hver sin hagle, en tent fuglehund og to navnløse rifler steg ut av bilen med store forventninger til søndagsjakta. Vi har som tradisjon å gi navn til våpenet vårt etter at det har felt sitt første vilt, men Sverres Sauer og min Tikka har foreløpig ingen fugl på samvittigheten. De skulle ikke få navn denne dagen heller…

Sverre gjør et raskt klesskift før jakta fortsetter. Foto: Thomas Lie Larsen

Noe jeg synes er bemerkelsesverdig er at vi så overraskende lite fugl, og det i et terreng hvor vi kunne se over 40 fugl i løpet av en dag for bare to måneder siden. Dette har sikkert flere årsaker, og en av disse er nok at fuglen er mer sky på denne tiden av året. En annen grunn kan være at fuglen trekker andre steder for å beite om vinteren. Allikevel burde det vært mer spor enn det lille vi så med perfekt sporsnø. To enslige fugl var det eneste vi så i løpet av åtte timer. Vi trenger bare å knekke koden.

Ingen fugl i sekken, men like blid etter en flott dag i skogen. Foto: Sverre Haugen

Fugl eller ikke fugl, vi hadde en kjempedag i skogen! Det er deilig å kunne gå under tunge trær dekket av snø igjen, kjenne pulsen når du ser spor i snøen foran deg og ikke minst dele en termos med varm solbærtoddy med en god venn! To trøtte jegere med hver sin hagle, en sliten fuglehund og to fortsatt navnløse rifler steg inn i bilen igjen og satte kursen hjem til hjemmelaget lasagne. Neste gang blir det dåp!

0 Responses to “Hvor ble fuglen av?”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Fyll inn eposten din og få beskjed om nye innlegg på mail.

Bli med blant 12 andre følgere


%d bloggere liker dette: