Nok en jaktstart!

Da var det 10. september igjen – julaften for noen av oss! Jaktstart i år legges til et terreng ikke langt unna Rena. Både hytte og jatterreng tilhører Nordstrand jeger- og fiskeforening, og har tidligere år vært et fantastisk bra område med mye fugl.

Storfugljakt 025

Sverre Haugen viser stolt fram en orrhane skutt i samme terreng. Bildet er tatt i 2003. Foto: Thomas Lie Larsen

Jeg står aldri så tidlig opp ellers i året som jeg gjør 10. september. Ikke alle er født A-mennesker. Heller ikke A-hunder.

IMG_1002

Oban er ikke den første opp om morgenen. Da er det greit å kunne låne soveposen til matfar mens vi andre ordner frokost. Foto: Thomas Lie Larsen

IMG_0975

Frokost og kaffe før den store dagen. Ostesmørbrød til lunsj må til – en sikker vinner. På bildet er Steinar og Per Øyvind, to dyktige jaktkompiser. Foto: Thomas Lie Larsen

IMG_0978

Litt utstyrsjekk før dagen kan starte. Fantastisk vær og forventningene er på topp. Foto: Thomas Lie Larsen

Som de fleste fuglejegere vet, har ikke de siste årene vært helt de store. Dette merket vi allerede den første dagen, som vanligvis er en av de beste dagene i hele sesongen.

IMG_0980

Lite fugl i terrenget, men like blid. Jeg merker stor forskjell på Oban fra i fjor. Mer 2på» og har helt klart fått mer jakt i nesa. Foto: Thomas Lie Larsen

IMG_0983

Taiga og Oban i lyngen etter noen varme timer i søk. Foto: Thomas Lie Larsen

Hunden min går relativt kort og passer helt klart bedre i skogen enn på fjellet. Taiga derimot, er en ivrig liten gordon setter-tispe som gjerne går flere hundre meter i tett skog. Steinar har derfor valgt å bruke GPS på henne, en Garmin Astro, noe som er overraskende effektivt. Desverre var det flere tilfeller hvor hun tok stand, men slapp seg før vi rakk å komme fram. Hun er fortsatt ung og blir helt klart en vass fuglejeger.

IMG_0984

Steinar med sin Garmin Astro. Et veldig effektiv verktøy for å vite hvor hunden er til enhver tid. Denne markerer også stand.

IMG_0996

Etter endt jaktdag ble det holdt et lynkurs i hvordan hundepeileren fungerer. På bildet er Steinar og Even. Sistnevnte er leder i Nordstrand jeger- og fiskeforening. Foto: Thomas Lie Larsen

Nå skal det sies at selv med dyrt utstyr til både hund og jeger, er man til syvende og sist avhengig av fugl i skogen for å fylle sekken. Dette var desverre ikke tilfellet her, men én orrhane var undertegnede så heldig å felle i stand for Oban. Det tar nok et par år til før fuglebestanden er oppe på normalen igjen. Det er hvertfall lov å håpe!

IMG_0985

Det fungerer fint å bruke god tid på pauser også. Hvertfall når det ikke kryr av fugl. foto: Thomas Lie Larsen

Skitt jakt, jegere!

0 Responses to “Nok en jaktstart!”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Fyll inn eposten din og få beskjed om nye innlegg på mail.

Bli med blant 12 andre følgere


%d bloggere liker dette: